Novosti
Rekognosciranje
Tuesday, 10 April 2012 18:36
Tijekom Velike subote špiljari su posjetili Runović, točnije zaseok Sebišinu kako bi rekognoscirali teren u potrazi za novim speleološkim objektima kojima ovaj kraj obiluje. Ekipa u sastavu Fedor, Mijo i Brane pronašla je jamu otvora 2x1,5 metar na čijoj je ulaznoj vertikali nakon nekih 5 metara zaglavljen veliki kamen ali prolaz je moguć. Pretpostavka je da je ulazna vertikala duboka oko 50 metara i da jama ima perspektivu što će pokušati otkriti skorim istraživanjem.
Read more...
 
Stipina jama
Sunday, 25 March 2012 19:07
S početkom proljeća svojim akcijama startali su i naši špiljari. Tako su danas ponovo posjetili Stipinu jamu u selu Đuzeli - Glavina Gornja kako bi pokušali istražiti jamu do kraja. Naime, prilikom prvog istraživanja naišli su na uski prolaz u glavnom kanalu ove etažne jame na 42 metra dubine kojega je bilo potrebno proširiti kako bih omogućili nastavak istraživanja.
Read more...
 
SO HPD "Imotski" primljen u KS HPS-a
Wednesday, 01 February 2012 20:30
Na sjednici Izvršnog odbora Komisije za speleologiju HPS-a održane 29. siječnja 2012. godine u Šibeniku, naš novoosnovani SPELEOLOŠKI ODSJEK primljen je u članstvo Komisije, te je tako postao njezin punopravan član. Č e s t i t a m o !
Read more...
 
Osnovan speleološki odsjek
Saturday, 21 January 2012 17:54
Poslije uspješno završene speleološke škole pri PD "Imber" i stjecanja naziva SPELEOLOG PRIPRAVNIK, osmero naših članova sinoć je nakon dužih priprema i dopuštenja društva konačno osnovalo speleološki odsjek. S R E T N O  Š P I LJ A R I !
Read more...
 
Jama iznad Maršića kuća
Saturday, 14 January 2012 20:18
Špiljari nastavljaju svoje aktivnosti pa su tako danas istraživali jamu iznad Maršića kuća u Prološcu Gornjem. Ekipa malo promjenjena od prošle subote jer je umjesto zauzetog Kerija uskočio slobodni Lukica, uz već "standardne" Miju i Fedora. Ubuduće se nadamo da se priključi i ostatak ekipe budućeg SO-a.
Read more...
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 Next > End >>

Page 11 of 15