Kićenje borića u Crvenom jezeru

Članovi HPD-a „Imotski“ na kreativan su način napravili originalnu Božićnu čestitku; uz pomoć spelologa iz svojega SO-a, subotnje prijepodne i sunčan dan iskoristili su za spuštanje u grotlo Crvenog jezera kako bi na nepristupačnom terenu ukrasili Božićno drvce.

Više od sto metara različitih ukrasnih svjećica i dekoracija, obavilo je prirodno drvce na padinama ovog Spomenika prirode. Zahvaljujući stručnom vodstvu gorskih spašavatelja HGSS-a, pripadnika Stanica Split i Makarska, zadovoljeni su svi sigurnosni uvjeti kako bi strm i opasan put do mjesta na kojem je zamišljena akcija ukrašavanja za imotske planinare prošao bez većeg stresa.

Uz podršku Turističke zajednice „Imota“ i direktora Luke Kolovrata i na inicijativu pročelnika Speleo odsjeka HPD-a „Imotski“ Branimira Jukića, uspješno je realizirana blagdanska ideja koja će noćne đireve do Crvenog učiniti još atraktivnijim. Osim članova speleo odsjeka i ostalih aktivnih članova, akciji kićenja bora u Crvenom jezeru sudjelovalo je i vodstvo imotskih planinara koji su također uspješno savladali spuštanje u jedno od najdubljih europskih krških jezera.

Predsjednik Branimir Mikulić rekao nam je kako ovakve stvari treba „poticati i reklamirati“: -Sretan sam i zadovoljan što je sve prošlo baš onako kako smo zamislili i ubuduće obećavamo našim Imoćanima slične, prigodne akcije. Pozivam sve da bace đir do jezera i vide najlipše okićeno drvce u Imotskoj krajini:“