Uspješno završena 12. OPŠ

O svetom Mihovilu, s početkom jeseni krenula je 12. OPŠ u organizaciji HPD-a Imotski. Malu školu velikih planinara pohodilo je 14 polaznika željnih znanja i planinskih vrhova. Kroz predavanja i izlete, druženje je trajalo dva mjeseca.

Prvi izlet je bio na naše Biokovo. A gdje drugdje! Mladi planinari su uživali uz zanimljiva predavanja svojih predavača i slikovite izlete iskusnih vodiča. Učeći osnove planinarenja, speleologije, alpinizma i čvorologije, vezao se čvor zajedništva i prijateljstva.

Zadnji zajednički izlet polaznika naše male škole bio je pravi izazov, zimski uspon na snijegom posutu Čvrsnicu i njezin vrh Jelinak. Na Blidinjskom jezeru, u toplini planinarskog doma naših prijatelja iz Tomislavgrada, polagao se ispit gdje su naši planinari pokazali da su spremni za osvajanje planinarskih uspomena. Uspješan rezultat smo proslavili uz vrhunsku hranu, druženje i pjesmu, pod budnim pogledima  našeg predsjednika te predavača i vodiča škole.

Kruna ove OPŠ je dodjela diploma HPS-a koje je voditeljica škole Nera Brekalo, na svečanoj dodjeli, uručila našim novim planinarima.

Želimo im dug i vedar planinarski put. Sretno!