Izabrano novo vodstvo društva

 HPD „Imotski“ izabrao novo vodstvo

Izabrano je novo vodstvo HPD-a „Imotski“. Na izvanrednoj izbornoj skupštini koja je održana, 12. veljače 2022. godine u POU Imotski, dosadašnje vodstvo podnijelo je ostavku te je Skupština izabrala nove odbore upravljanja na mandat od četiri godine.

Novi predsjednik imotskih planinara je Branimir Mikulić, za dopredsjednicu je izabrana Josipa Rimac Vlajčić, a tajnica Društva, izborom članova, postala je Nevenka Rebić.

U Upravni odbor su uz predsjednika, dopredsjednicu i tajnicu izabrana još dva člana, iskusna planinara –  Mijo Jukić i Zoran Lelas.

Također, na zanimljivoj Izbornoj skupštini, izabrani su i članovi Nadzornog odbora; predsjednik Josip Vukosav te članovi Branimir Jukić i Slaven Maršić.

U Sud časti imotskih planinara, voljom članova za predsjednicu je izabrana Tamara Odak Brekalo, a za članove Veljko Ujević i Jozo Šimić.

Predstavljen je i program novog vodstva koje je naglasilo kako će prvenstveno inzistirati na transparentnosti, komunikaciji i boljoj ukupnoj organiziranosti Društva. Uz poštivanje starih tradicija, najavili su i realizaciju novih ideja koje uključuju povezivanja s Javnim ustanovama, općinama, Gradom i Turističkom zajednicom te organizaciju manifestacija, edukacija i događaja sukladno djelokrugu Društva i Statutu. Također, stavljen je i naglasak na provođenje ekoloških akcija, samostalno ili u suradnji s ostalim organizacijama, kao i na edukacije članstva i povezivanje s drugim planinarskim društvima.

Prvi korak Upravnog odbora bit će osnivanje Planinarsko-izletničke sekcije i izbor pročelnika kao korak prema boljoj organizaciji primarne funkcije HPD-a „Imotski“, poticanju, razvijanju i unaprjeđenju sportsko – planinarske rekreacije i planinarskih aktivnosti.

branimir mikulic

Branimir Mikulić – predsjednik

josipa rimac

Josipa Rimac Vlajčić – dopredsjednica

Nevenka Rebić

Nevenka Rebić – tajnica