Istraživanje Crvenog jezera 2013.

Iza nas je uspješno odrađena logistički zahtjevna znanstveno – istraživačka akcija na Crvenom jezeru, zahvaljujući velikom trudu i zalaganju velikog broja članova Hrvatskog planinarskog društva“ Imotski“, posebno članova Speleološkog odsjeka.

Rezultati istraživanja biti će prezentirani javnosti kad budu prikupljeni svi materijali i obavi onaj drugi, ništa manje složen, kabinetski dio posla. Hvale je vrijedno zalaganje naših članova koje ćemo, jer su mediji isticali samo pojedince, spomenuti sve te im se ovim putem javno zahvaliti. Sudjelovali su: Veljko Ujević, Josip Vukosav, Ante Fedor Kukavica, Branimir Jukić, Mate Karoglan, Mijo Jukić, Ante Jažić, Matko Jažić, Veselko Mustapić, Luka Kujundžić, Antonio Tolić, Ante Škeva i Jozo Mustapić iz HPD-a Imotski, Tonći Petričević iz RK “Crveno jezero”, kao i članovi SO HPD “Mosor” Split Ivo Andrić, Dane Krstulović-Opara i Rato Cvitanić.
Velika zahvala i šibenskoj tvrtci Neptun Sub koja je besplatno ustupila ROV (mini podmornicu), te pilotima Ivanu Selaku i Dorijanu Mohoroviću koji su sretno spustili podmornicu na dno jezera.

Posebna zahvala generalnom pokrovitelju ovog istraživanja Turističkoj zajednici grada Imotskog i našem Luki Kolovratu koji nam je uvijek na raspolaganju i bezrezervno podržava sve naše akcije.

Građevinski fakultet i naš Ivo Andrić od samog početka su s nama pripremali istraživanje.

I na kraju, od srca zahvala našem neumornom Bori Kukavici koji je svakodnevno sudjelovao u ovoj akciji od izrade vitla do izvlačenja i zadnjeg komada opreme iz jezera.

Opširniju galeriju fotografija objavit ćemo kad se prikupe od svih snimatelja, a za sada tek toliko da vam predočimo presjek ovog događaja…