Akcije u siječnju

U siječnju 2013. godine u planu aktivnosti predvidili smo sudjelovanje na memorijalu Slobodanu Ravliću na Biokovu kao i kružnu turu oko Lokvičićkih jezera. Slijedi izvješće s ovih akcija.

Svake godine sredinom siječnja na Biokovu podno Troglava makarski planinari obilježavaju obljetnicu smrti njihovog člana Slobodana Ravlića koji je na tom mjestu poginio 1981. godine noseći rezervne djelove za TV odašiljač na vrhu Svetoga Jure. Tako je bilo i ove godine , u nedjelju 13. siječnja. Iako vrijeme nije bilo naklonjeno sudionicima memorijala jer je bilo maglovito i oblačno vrijeme a padao je i snijeg ipak se okupilo tridesetak sudionika. Na žalost, od naših članova otišao je samo naš predsjednik jer se toga jutra nitko drugi nije pojavio na dogovorenom mjestu. Poslije skupa svi sudionici su se okupili u kući pod Jurom gdje su se sklonili od nevremena na zasluženu marendu i zajedničo druženje.
27. siječnja smo na našim Lokvičićkim jezerima ugostili veliku grupu mosoraša. Stigla su dva velika autobusa planinara i izletnika a još su se pristigli sinjski i makarski planinari. Toj velikoj grupi priključilo se i deset naših članova pa je broj sudionika bio oko 150. Kako je takva grupa spora i troma, naša ekipa se uputila malo ranije  pregledati i eventualno ukloniti moguće zapreke na stazi. S gostima je ostao naš predsjednik koji ih je vodio u obilasku i usput im pojasnio neke detalje vezane uz nastanak jezera. Nakon obilaska Lokvičićkih jezera gosti su otišli razgledati Imotska jezera i izvor rijeke Vrljike da bi na kraju posjetili tvrđavu Topanu i grad Imotski. Na kraju obilaska naših prirodnih i kulturnih znamenitosti vidno oduševljeni i zadovoljni gosti (osobito ženski dio) zahvalili su našem predsjedniku na susretljivosti i gostoprimstvu i najavili novi izlet u Imotski.
Evo i nekoliko slika s ovih akcija…
IMG_0275a
IMG_0276a
IMG_0283a
IMG_0282a
IMG_0287a
Za_ofu
P1279148
IMG_5735
IMG_5747
P1279333
P1279354