Zbor vodiča HPS-a

Prošli vikend 26. i 27. listopada na Platku iznad Rijeke održan je 29. Zbor vodiča Hrvatskog planinarskog saveza. Na Zboru je sudjelovalo 130 vodiča iz svih krajeva Hrvatske.

Pločno

Poslije dužeg perioda kišnoga vremena i ubijanja dosade po gradu, prepustili smo prisidniku da mimo plana izabere jedan uspon po svome guštu. Ispalio je ko iz topa; Čvrsnica, Pločno! Ajde neka mu bude, složili smo se iz prve.

Bijakovska pokora

I ove godine hodočastili smo Maloj Gospi u Vepric na naš planinarski način. Za razliku od prijašnjih godina, ovaj put smo sebi zadali pravu pokoru kako pripada najveće griješnike, dvadesetak kilometara preko Bijakove.

Zelengora

Za izlet iznenađenja izabrali smo dvodnevnu turu po planini Zelengori na kojoj još nismo bili. Iako smo sve pomno isplanirali i podastrli zainteresiranoj ekipi, unajmljeni kombi za osam putnika ipak nije bio pun, pa nas je na Zelengoru otišlo samo šestero.

Bijakovski Sveti Roko

Procesijom oko kapele i svetom misom, jučer je na Bijakovskom vrhu Sveti Rok tradicionalno obilježena ovogodišnja svetkovina ovog sveca koji je ujedno i zaštitnik žitelja sela Župa Bijakovska.

Pohod Triglavu

Želeći se dobro rashladiti u ovoljetne pakleno vruće dane, organizirali smo uspon na Slovenski Triglav najviši vrh Julijskih Alpa. Poslije velikoga interesa i zanimanja, na kraju se pohodu odazvalo samo četvero naših iskusnijih članova.

Svetkovina Svetog Jure

Prema zabiokovskoj pučkoj tradiciji i ove godine zadnje srpanjske subote održana je svetkovina Svetog Jure ispred svečeve kapele na njegovom Bijakovskom vrhu.

Sveti Ilija Bijakovski

Rekordnih stotinjak hodočasnika, pohodilo je jučer bijakovski vrh Svetog Iliju na dan svetkovine ovog u narodu Zabiokovlja štovanog sveca.

Vilinci

Kako nije bilo moguće uklopiti i subotu sa spavanjem na kući pod Velikim Vilincem ipak smo pošli u nešto kraći pohod Vilincima u nedjelju.

Kamešnica - Konj

Ljeto kao da još nije zakoračilo u Bosnu jer je jučer na Kamešnici više sličilo onom od prošle nedjelje na Vranu; vjeter, oblaci i studen koja ne priliči mjesecu srpnju.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de