Izlet na Zavelim

Napokon smo dočekali jedan vikend bez kiše kojega je trebalo iskoristiti na najbolji mogući način. Tako je i bilo. Raštrkali smo se na razne strane; jedan je planirao na Biokovo, troje na Čabulju i petero na Zavelim, a jedan već otišao na Vranicu.

Aktivnosti u siječnju

I ovu godinu počeli smo dobro. U siječnju smo odradili jedanaest raznih planinarskih akcija, od obilaska Lokvičićkih jezera, Kurtegića na Kamešnici, Orljače, Zavelima, Pelješca, Kozjaka, Osoja, Biokova pa do Vran planine. Neke destinacije odradili smo i po dva puta.

Edi u čast

Vrijedni članovi planinarske udruge Dinaridi uz podršku HGSS-a nedavno su sagradili novo planinarsko sklonište na rubu Kurtegića doca na planini Kamešnici.

Blaženi među ženama

Početak Nove godine, ujedno i početak nove planinarske sezone za naše Društvo, 4. siječnja 2014. godine otvorio je tko drugi nego naš Prisidnik.

Kozički Veliki Šibenik

Konačno je na red došao i godinama planirani pa odgađani uspon na Veliki Šibenik iznad Kozičkih Poljica.

Stazom našeg Ivice

Ove tmurne zimske nedjelje prema planu aktivnosti nije bilo zahtjevnog planinarskog uspona nego lagana rekreirajuća hodačka tura od Poljica do Slivna.

Ponovo na Svetog Juru

Izvješće s nedjeljnog uspona na Svetog Juru druge grupe naših planinara koji su želili iskoristili dobre snježne uvjete na planini, donosimo s malim zakašnjenjem.

Bukovac

Prema nešto izmjenjenom planu aktivnosti, ove svečarske nedjelje napokon je na red došao i planirani uspon na Bukovac, ponajviše radi našega Zorana koji još nije imao tu čast.

Orljača

U čast Međunarodnog dana planina i 30-e obljetnice obnavljanja i kontinuiranog rada našeg Društva, ovaj vikend naši su članovi navalili u brdo kao nikad do sada. Bilo je razno-raznih uspona i jedno špiljarsko istraživanje pa pođimo redom s izvješćima...

Po kiši na Svetog Juru

U subotu je pao dogovor da idemo na Biokovo i to na najveći vrh Svetog Juru. Vesela ekipa u sastavu Fedor, Luka, Stipe, Ante i neizostavni prisidnik našla se u Zagvozdu i na brzinu popila uobičajenu kavu, a potom kupila osnovne potrepštine za uspon.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de