Bukovac

Prema nešto izmjenjenom planu aktivnosti, ove svečarske nedjelje napokon je na red došao i planirani uspon na Bukovac, ponajviše radi našega Zorana koji još nije imao tu čast.

Orljača

U čast Međunarodnog dana planina i 30-e obljetnice obnavljanja i kontinuiranog rada našeg Društva, ovaj vikend naši su članovi navalili u brdo kao nikad do sada. Bilo je razno-raznih uspona i jedno špiljarsko istraživanje pa pođimo redom s izvješćima...

Po kiši na Svetog Juru

U subotu je pao dogovor da idemo na Biokovo i to na najveći vrh Svetog Juru. Vesela ekipa u sastavu Fedor, Luka, Stipe, Ante i neizostavni prisidnik našla se u Zagvozdu i na brzinu popila uobičajenu kavu, a potom kupila osnovne potrepštine za uspon.

Zbor vodiča HPS-a

Prošli vikend 26. i 27. listopada na Platku iznad Rijeke održan je 29. Zbor vodiča Hrvatskog planinarskog saveza. Na Zboru je sudjelovalo 130 vodiča iz svih krajeva Hrvatske.

Pločno

Poslije dužeg perioda kišnoga vremena i ubijanja dosade po gradu, prepustili smo prisidniku da mimo plana izabere jedan uspon po svome guštu. Ispalio je ko iz topa; Čvrsnica, Pločno! Ajde neka mu bude, složili smo se iz prve.

Bijakovska pokora

I ove godine hodočastili smo Maloj Gospi u Vepric na naš planinarski način. Za razliku od prijašnjih godina, ovaj put smo sebi zadali pravu pokoru kako pripada najveće griješnike, dvadesetak kilometara preko Bijakove.

Zelengora

Za izlet iznenađenja izabrali smo dvodnevnu turu po planini Zelengori na kojoj još nismo bili. Iako smo sve pomno isplanirali i podastrli zainteresiranoj ekipi, unajmljeni kombi za osam putnika ipak nije bio pun, pa nas je na Zelengoru otišlo samo šestero.

Bijakovski Sveti Roko

Procesijom oko kapele i svetom misom, jučer je na Bijakovskom vrhu Sveti Rok tradicionalno obilježena ovogodišnja svetkovina ovog sveca koji je ujedno i zaštitnik žitelja sela Župa Bijakovska.

Pohod Triglavu

Želeći se dobro rashladiti u ovoljetne pakleno vruće dane, organizirali smo uspon na Slovenski Triglav najviši vrh Julijskih Alpa. Poslije velikoga interesa i zanimanja, na kraju se pohodu odazvalo samo četvero naših iskusnijih članova.

Svetkovina Svetog Jure

Prema zabiokovskoj pučkoj tradiciji i ove godine zadnje srpanjske subote održana je svetkovina Svetog Jure ispred svečeve kapele na njegovom Bijakovskom vrhu.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de