HPD IMOTSKI SPELEOLOSKI ODSJEK LOGO noviji

facebook icon

 

Dani dalmatinskih planinara 2016.

Prošli vikend na otoku Visu, u organizaciji HPD „Hum“, održana je tradicionalan planinarska fešta Dani dalmatinskih planinara 2016. Prema slobodnoj procjeni, kao i na osnovu prijava, okupilo više od 650 planinara. Na ovoj manifestaciji sudjelovalo je petnaestak naših članova.

Memorijal na Prokosu

Jučer je na padinama Vran planine održan 21. memorijal petorici pripadnika ATJ Lučko koji su 30. ožujka 1995. godine prateći generala Janka Bobetka stradali u snježnoj mećavi na Prokosu.

Iz Bara na Čvrsnicu

Ni ovaj put, nismo se držali rasporeda izleta, ali nismo požalili. Na brzinu smo se dogovorili da subotu, uoči Uskrsa provedemo u planini.

Zavelim i Žukovica

Topla i suncem obasjana nedjelja imamila je grupu naših članova na lagani hodački izlet na obližnji Zvelim, a kao su se proveli saznajte iz fotoaparata i pera naše tajnice Jelene.

Borovac

Malo po planu malo mimo plana, tako bih mogli reći za naše planinarske akcije ove godine, a i većeg dijela prošle. Moguće je da su se neki naši članovi zasitili planinarenja po istim stazama pa trenutno spavaju zimski san ili pak razmišljaju gdje bi mogli otići?

Kotišina - Vošac - Makar 2015.

Naš plan izletničkih aktivnosti stalno je podložan vremenskim (ne)prilikama, ali je ovaj vikend plan u potpunosti realiziran. Računajući na nestabilno zimsko vrijeme u plan smo kao i prošle godine ubacili još jednu turu s juga.

Osičine

Prošli atmosferski stabilan i suncem okupan vikend izmamio je naše članove koji su se uputili prema bijakovskom Svetom Iliji, ali ne s naše zagorske, nego s južne primorske strane.

Skijama i krpljama na Zelenu glavu

Prošle subote su meteorolozi pogriješili u prognozi. Najavljivali su jak snijeg. Čak su i Norvežani stavili tri pahulje, a mi smo imali ugodan dan bez padalina.

Veliki Vran

Uspon na Vran dogodio se sasvim slučajno. Naime, planirali smo zapravo ići na Biokovo. Međutim, kao i mnogo puta do sada, na brzinu smo promijenili plan. Razlog je taj što nam se učinilo da Vran na svojim ramenima ima više snijega.

Konj - Sinjal - Bat

Par slobodnih dana tijekom Novogodišnjih blagdana trojica naših članova iskoristila su kako bi u ovim surovim zimski uvjetima pohodili naše prekrasne planine Kamešnicu, Dinaru i Kijevski Kozjak. Kako su se proveli pročitajte iz pera našega Brane...

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de