Kotišina - Vošac - Makar 2015.

Naš plan izletničkih aktivnosti stalno je podložan vremenskim (ne)prilikama, ali je ovaj vikend plan u potpunosti realiziran. Računajući na nestabilno zimsko vrijeme u plan smo kao i prošle godine ubacili još jednu turu s juga.

Osičine

Prošli atmosferski stabilan i suncem okupan vikend izmamio je naše članove koji su se uputili prema bijakovskom Svetom Iliji, ali ne s naše zagorske, nego s južne primorske strane.

Skijama i krpljama na Zelenu glavu

Prošle subote su meteorolozi pogriješili u prognozi. Najavljivali su jak snijeg. Čak su i Norvežani stavili tri pahulje, a mi smo imali ugodan dan bez padalina.

Veliki Vran

Uspon na Vran dogodio se sasvim slučajno. Naime, planirali smo zapravo ići na Biokovo. Međutim, kao i mnogo puta do sada, na brzinu smo promijenili plan. Razlog je taj što nam se učinilo da Vran na svojim ramenima ima više snijega.

Konj - Sinjal - Bat

Par slobodnih dana tijekom Novogodišnjih blagdana trojica naših članova iskoristila su kako bi u ovim surovim zimski uvjetima pohodili naše prekrasne planine Kamešnicu, Dinaru i Kijevski Kozjak. Kako su se proveli pročitajte iz pera našega Brane...

Dani planinara SDŽ

Dani planinara Splitsko-Dalmatinske županije ove godine održani su u selu Korita Donja na južnim obroncima planine Kamešnice od 25. - 26. listopada 2014. godine.

Mont Blanc 2014.

Već nekoliko godina planiramo izlet u Chamonix i uspon na Mont Blanc, ali nikako nije išlo po planu. Ni ovo ljeto, prije puta, nije sve izgledalo najbolje.

Hodočašće Maloj Gospi

I ove smo godine tradicionalno hodočastili Maloj Gospi u Vepric na naš planinarski način, a on je sve samo ne lagana šetnja jer valja prijeći Biokovo s naše zagorske na primorsku stranu planine.

Čvrsnica u kolovozu

Poslije tradicionalnih hodočasničkih uspona na naše bijakovske "svete" vrhove; Iliju, Juru i Roka, tribalo se odužit Čvrsnici i vrhu Pločno kojega smo planirali posjetit na nedavnom memorijalu, ali uspon na njega na žalost poklopio se s našim Svetim Ilijom.

Oda proljeću - Imber 2014.

Odlazak na ovogodišnju Odu proljeću dogovorila se naša mala ekipa u petak na društvenom sastanku, ali na predviđenom okupljalištu u Zagvozdu ove nedjelje nikoga nije bilo osim Prisidnika. Evo njegovih dojmova s Ode.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de