Dani planinara SDŽ

Dani planinara Splitsko-Dalmatinske županije ove godine održani su u selu Korita Donja na južnim obroncima planine Kamešnice od 25. - 26. listopada 2014. godine.

Mont Blanc 2014.

Već nekoliko godina planiramo izlet u Chamonix i uspon na Mont Blanc, ali nikako nije išlo po planu. Ni ovo ljeto, prije puta, nije sve izgledalo najbolje.

Hodočašće Maloj Gospi

I ove smo godine tradicionalno hodočastili Maloj Gospi u Vepric na naš planinarski način, a on je sve samo ne lagana šetnja jer valja prijeći Biokovo s naše zagorske na primorsku stranu planine.

Čvrsnica u kolovozu

Poslije tradicionalnih hodočasničkih uspona na naše bijakovske "svete" vrhove; Iliju, Juru i Roka, tribalo se odužit Čvrsnici i vrhu Pločno kojega smo planirali posjetit na nedavnom memorijalu, ali uspon na njega na žalost poklopio se s našim Svetim Ilijom.

Oda proljeću - Imber 2014.

Odlazak na ovogodišnju Odu proljeću dogovorila se naša mala ekipa u petak na društvenom sastanku, ali na predviđenom okupljalištu u Zagvozdu ove nedjelje nikoga nije bilo osim Prisidnika. Evo njegovih dojmova s Ode.

140. obljetnica hrvatskog planinarstva

26. travnja u Ogulinu je održana središnja svečanost povodom proslave 140. godina organiziranog hrvatskog planinarstva.

Dan planete Zemlje

Danas se obilježava međunarodni Dan planete Zemlje, pa su to skromno učinili i naši članovi na svoj način.

Jelinak

Na tihi Keriyev prijedlog za nedjeljni uspon na Jelinak niko se nije previše obazirao na društvenom sastanku u prošli petak jer su svi navalili na slasne Tolićeve kozice.

Prirodoslovci na jezerima

Sigurno i kvalitetno vođenje planinara i izletnika, važan je preduvjet razvoja turizma na našim jezerima, a sezona je pred vratima.

100 žena na vrh Mosora

Nekada tradicionalna i od žena rado prihvaćena Mosorova planinarska manifestacija "100 žena na vrh Mosora", ponovo je održana nakon dugog prekida, točno na proslavu Dana žena 8. ožujka ove godine. 

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de