Tradicionalno hodočašće svetom Iliji

Ovogodišnje, sada već tradicionalno hodočašće svetom Iliji bijakovskom naši zagvoški planinari i vjernici organizirali su ove subote 23. srpnja, a i mi imotski planinari redoviti smo hodočasnici svih ovih godina.

Noćni uspon na svetog Juru

Drugu godinu zaredom organizirali smo noćni uspon na najviši vrh Biokova Svetog Juru u čast obilježavanja osnivanja HPD "Imotski". Nadamo se da će ova akcija postati tradicionalna jer dogodine slavimo 90-u godišnjicu.

Raduša - Idovac

Već dugo smo razmišljali o usponu na Idovac, ali uvijek bi bilo nešto prišnije pa smo datum stalno pomicali. S obzirom da je ovih dana dobro ugrijalo, bolje reći prigrijalo i nije vrime za Bijakovu, uputili smo se na Radušu točnije njezin najviši vrh Idovac, visok 1956 m/nv.

Dani hrvatskih planinara 2016.

Ovogodišnje centralno okupljanje hrvatskih planinara održano je na obroncima planine Psunj u organizaciji istoimenog planinarskog društva iz Pakraca.

Pohod sjevernom Velebitu

Protekli smo vikend proveli u obilasku Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Planinarima je ovaj dio Velebita omiljen i uvijek mu se rado vraćaju. Razlog tome su predivni krajolici, bogatstvo flore i faune, geomorfoške specifičnosti i brojne druge prirodne znamenitosti.

Jubilarna "Oda"

Ove godine naši dragi prijatelji omiški planinari iz PD „Imber“ obilježavaju svoju jubilarnu 25-u po redu „Odu proljeću". Takvo tradicionalno i jubilarno okupljanje planinara iz okolice, a i šire, ne smije se propustit, pa smo iz našega Društva na ovaj skup uputili visoko izaslanstvo.

U srcu Biokova

Sasvim slučajno, Mijo i Jole imali su istu ideju za nedjeljni đir po Biokovu. Stoga smo se lako dogovorili samo je trebalo zvati ekipu. S obzirom da „vlast“ ide planski u Omiš na „Odu“ ostalo nas je petorica jer se manji dio članstva umorio od silnog rada pa otišao iz Društva. Na veliko pričaju o osnivajnju novog pa neka im je sa srićom.

Dani dalmatinskih planinara 2016.

Prošli vikend na otoku Visu, u organizaciji HPD „Hum“, održana je tradicionalan planinarska fešta Dani dalmatinskih planinara 2016. Prema slobodnoj procjeni, kao i na osnovu prijava, okupilo više od 650 planinara. Na ovoj manifestaciji sudjelovalo je petnaestak naših članova.

Memorijal na Prokosu

Jučer je na padinama Vran planine održan 21. memorijal petorici pripadnika ATJ Lučko koji su 30. ožujka 1995. godine prateći generala Janka Bobetka stradali u snježnoj mećavi na Prokosu.

Iz Bara na Čvrsnicu

Ni ovaj put, nismo se držali rasporeda izleta, ali nismo požalili. Na brzinu smo se dogovorili da subotu, uoči Uskrsa provedemo u planini.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de