Vran i Diva

Datum 1. srpnja smo davno rezervirali za posjet Blidinju. Razlog je proslava i sveta misa u čast Dive Grabovčeve, opjevane pučke heroine iz vremena turske vladavine na ovim našim prostorima.

Ponovo Kamešnica

Zadnjih desetak godina za produžene lipanjske praznike uglavnom smo odlazili na Velebit. I ove godine smo imali isti plan, Crnopac i Paklenicu ali usljed paklenih vrućina i nedovoljnog broja zainteresiranih članova taj izlet je otkazan.

S mosorašima kroz Badnjevice

Konačno je došao i taj dugo očekivani posjet mosoraša našem kanjonu Badnjevice. Kako i priliči domaćinu pridružili smo im se na brani Zelenog jezera u Ričicama kako bi ih proveli kroz kanjon. Cijelu organizaciju povjerili smo našem predsjedniku koji je ujedno bio i službeni vodič.

9 sati Čvrsnice

S obzirom da smo ovu nedjelju za razne aktivnosti imali po slobodnom izboru jer smo stazu kroz Badnjevice vižitali prošle nedjelje, u dogovoru s Miloradom odlučili smo otići na Blidinje i na licu mjesta dogovoriti neku od tura po Čvrsnici. Dogovor je pao brzo pa smo izabrali uspon na Veliki Vilinac rutom preko skijališta, tj. gornje stanice žičare.

Đir kroz Badnjevice

S obzirom na promjene u planu aktivnosti i slaboj zainteresiranosti za turu po otoku Visu, ovu nedjelju iskoristili smo kako bi prošetali našom kružnom stazom kroz i oko kanjona Badnjevice.

Čišćenje planinarske staze

Prema nešto izmjenjenom planu aktivnosti za 2012. godinu, umjesto ture po otoku Visu, ove nedjelje smo otišli u Čikeše kako bi "pročešljali" našu stazu koju smo prosjekli i markirali još krajem prošle godine. S obzirom na jako snježnu zimu očekivali smo puno posla oko čišćenja staze no na našu sreću jako smo se ugodno iznenadili.

Dani dalmatinskih planinara 2012.

Ove godine organizacija Dana dalmatinskih planinara povjerena je planinarima iz HPD "Zolj" iz Vrlike, a održani su na prostorima planine Dinare. Svečanost otvorenja proslave Dana dalmatinskih planinara održana je u kampu smještenom u prekrasnom okružju izvora rijeke Cetine u neposrednoj blizini čuvenoga vrela Glavaš i crkve svetog Spasa u selu Cetina.

Svilaja

Drugi dio ekipe koji nije sa sobom ponio dokumente potrebne za prijelaz granice uputio se na Svilaju kako bi nedjelju ipak proveli na nekoj planini. Dogovor je brzo pao pa su nastavili put Hrvaca i planinarskog doma na Svilaji odakle su krenuli na uspon.

Kamešnica - Konj

Ovih nekoliko zadnjih dana bili smo izletnički prilično aktivni. Prvoga svibnja trojica su bili na biokovskom Svetom Juri, u subotu je naš predsjednik oko Lokvičićkih jezera vodio mosorašice da bi u nedjelju dvije grupe otišle na Svilaju i Kamešnicu. Igrom slučaja, zbog zaboravljenih dokumenata za prijelaz granice Keri, Mijo i Šola umjesto na Kamešnicu produžili su na Svilaju, a nas petero prema Podgradini s namjerom da se popnemo na Konja.

Dani hrvatskih planinara 2012.

Ovoj produženi vikend planinari su pohodili otok Mljet povodom proslave Dana hrvatskih planinara 2012. godine, a domaćini skupa su bili planinari iz Babina Polja i Goveđara. Cijela proslava održana je na prostorima Nacionalnog parka Mljet pod pokroviteljstvom Hrvatskog planinarskog saveza. Na skupu je sudjelovalo oko 1200 planinara iz cijele Hrvatske i okolnih država a cijela proslava protekla je bez problema.
FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de