HPD IMOTSKI SPELEOLOSKI ODSJEK LOGO noviji

facebook icon

 

Zimski uspon na Svetog Juru

Na poziv naših prijatelja planinara iz HPD "Biokovo" - Makarska, tijekom jučerašnje nedjelje priključili smo im se na zimskom usponu na Svetoga Juru.

Akcije u siječnju

U siječnju 2013. godine u planu aktivnosti predvidili smo sudjelovanje na memorijalu Slobodanu Ravliću na Biokovu kao i kružnu turu oko Lokvičićkih jezera. Slijedi izvješće s ovih akcija.

Ržišća - Kaoci

Po starom običaju i ove godine smo ispratili Staru godinu usponom u našu Bijakovu. Kao i lani, izabrali smo lijepu i laganu turu na Kaoce preko Ržišća kako bi izbacili loše toksine akumulirane od proteklih blagdana.

Čabulja - Velika Vlajina

Suhu jesensku nedjelju prije posljednjeg kišnog razdoblja iskoristili smo za uspon na Čabulju, točnije njezin najviši vrh Veliku Vlajinu.

Šute-Šćirovac-Subotišće

Planirani a zbog kiše odgođeni uspon na Šćirovac ubacili smo za ovu listopadsku nedjelju jer još traje bablje ljeto i prava je prilika za jedan jači uspon u sjevernoj strani Biokova.

Hodočašće Maloj Gospi

U petak 7. rujna nas trojica Lujo, Zuborad i moja malenkost hodočastili smo Maloj Gospi u Vepric na naš planinarski način.

Maglić

Maglić s visinom od 2386 metara najviši je planinski vrh Bosne i Hercegovine. Svojom visinom, a posebno ljepotom privlači mnoge ljubitelje prirode a ne samo nas planinare.

Sveti Roko

Jučer smo hodočastili Svetom Roku koji se posebno štuje i obilježava u Župi Biokovskoj, pa se tako na njegovom vrhu koji se nalazi točno iznad samoga sela slavi sveta misa ispred kapele.

Nastavak vježbi

Jučer se na brzinu okupila mlada ekipa u sastavu Fedor, Jozo, Ante, Hrvoje i Jole koji im svima može bit ćaća i nastavila s stjenskim vježbama.

Eko akcije

Na poziv naše Turističke zajednice, a uz suradnju s Ronilačkim klubom "Crveno jezero" ovoga tjedna smo odradili dvije eko akcije na našim jezerima.
FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de