Čabulja - Velika Vlajina

Suhu jesensku nedjelju prije posljednjeg kišnog razdoblja iskoristili smo za uspon na Čabulju, točnije njezin najviši vrh Veliku Vlajinu.

Šute-Šćirovac-Subotišće

Planirani a zbog kiše odgođeni uspon na Šćirovac ubacili smo za ovu listopadsku nedjelju jer još traje bablje ljeto i prava je prilika za jedan jači uspon u sjevernoj strani Biokova.

Hodočašće Maloj Gospi

U petak 7. rujna nas trojica Lujo, Zuborad i moja malenkost hodočastili smo Maloj Gospi u Vepric na naš planinarski način.

Maglić

Maglić s visinom od 2386 metara najviši je planinski vrh Bosne i Hercegovine. Svojom visinom, a posebno ljepotom privlači mnoge ljubitelje prirode a ne samo nas planinare.

Sveti Roko

Jučer smo hodočastili Svetom Roku koji se posebno štuje i obilježava u Župi Biokovskoj, pa se tako na njegovom vrhu koji se nalazi točno iznad samoga sela slavi sveta misa ispred kapele.

Nastavak vježbi

Jučer se na brzinu okupila mlada ekipa u sastavu Fedor, Jozo, Ante, Hrvoje i Jole koji im svima može bit ćaća i nastavila s stjenskim vježbama.

Eko akcije

Na poziv naše Turističke zajednice, a uz suradnju s Ronilačkim klubom "Crveno jezero" ovoga tjedna smo odradili dvije eko akcije na našim jezerima.

Grossglockner 3798 m

Grossglockner s visinom od 3798 metara najviši je vrh Visokih Tura i ujedno najviši planinski vrh Republike Austrije. Na njegov vrh popeo sam se sa sjevera ledenjakom Hoffmannskees davne 1988. godine u sklopu ledenjačkog tečaja Vodičke službe HPS-a.

Sveti Jure 28. srpnja 2012.

Prema pučkoj tradiciji blagdan Svetog Jure umjesto 23. travnja zbog vremenskih (ne)prilika obilježava se svake godine posljednje srpanjske subote na njegovom biokovskom vrhu ispred kapele.

Hodočašće Svetom Iliji

Već prema tradiciji, svake godine subotom koja je najbliže 20. srpnju, slavi se blagdan Svetog Ilije na biokovskom vrhuncu koji nosi njegovo ime, njemu u čast služi se sveta misa.
FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de