Obnova markacija oko Lokvičićkih jezera

Ove nedjelje konačno je na red došla obnova markacija na kružnoj stazi oko Lokvičićkih jezera. Na žalost, zabrinjavajuća je istina kao i kod prosijecanja i čišćenja naših staza, ovoj oko Lokvičićkih jezera, kanjonom Badnjevice ili na biokovskoj stazi od Čikeša do Grljka nije bilo odaziva članova društva.

Dani dalmatinskih planinara 2017.

Prema tradiciji i ove godine održani su Dani dalmatinskih planinara u organizaciji PD "Svilaja" iz Sinja, a gdje drugdje nego na mitskoj sinjskoj planini Svilaji kod planinarskog doma "Orlove stine".

Dani hrvatskih planinara 2017.

I ove godine pohodili smo najveću planinarsku svečanost u Hrvata, a to su Dani hrvatskih planinara 2017. koji su uz pokroviteljstvo HPS-a održani na otoku Mljetu u mjestu Babino polje, baš kao i prije pet godina.

Turno na Jaram

Zima se približila svome kraju, a snježni pokrivač sve je tanji i tanji pa je takvo stanje iziskivalo žurnu mobilizaciju društvenih turaša kako bi još jednom ove zime turirali prije nego spreme i konzerviraju turno opremu.

Memorijal "Ivan Jukić - Ikela"

Tradicionalni sedmi memorijalni pohod kroz Brinu "Ivan Jukić - Ikela" kojeg svake godine organiziraju naši dragi susjedi planinari iz HPD "Pločno" - Posušje, u znak sjećanja na svoga tragično stradalog člana i jednog od osnivača društva, održan je i ove nedjelje 8. siječnja.

Sveto brdo

Kako i priliči u ove tople i sunčane predblagdanske dane za uspon smo izabrali velebitski vrh Sveto brdo da bi barem malo razbili monotoniju uspona po vrhovima bližih nam planina u okružju.

Ljubuša

Uspon na hercegovačku planinu Ljubušu nije bio planiran i dogodio se sasvim slučajno. Da bude još zanimljivije, to su uradile dvi grupe naših članova i to s različitih strana, a da jedni za druge uopće nisu znali dok se nisu sreli na samom vrhu pristupivši istovremeno.

Dani Mosoraša 2016.

Prema tradiciji i ove godine prvog vikenda u listopadu Mosoraši svetkuju svoje "Dane", a gdje drugo nego na svojoj matičnoj planini Mosor, kako im i priliči.

Troglav

Već dugo nismo bili na Troglavu, sigurno više od pet godina pa je tako i on napokon došao na red. Nije bio u planu izleta jer je daleko i do njega se vozi više od dva sata ako se ide kraćom rutom, a to je sa sjevera iz Sajkovića.

Dani planinara Herceg - Bosne 2016.

Tradicionalno i jubilarno 20. okupljanje planinara Planinarskog saveza Herceg - Bosne održano je na Bučičkoj ravni od 19. - 21. kolovoza 2016. godine.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de