8. OPŠ HPD Imotski

Dodjelom diploma završena je osma Opća planinarska škola koju je organizirla naše HPD-a Imotski. Ljubaznošću vlasnika 021portal.hr, objavljujemo razgovor njihovog novinara s voditeljem škole Mijom Jukićem.

Završetak 7. Opće planinarske škole

6. prosinca 2019., nakon dva mjeseca teorijskih predavanja i praktičnih vježbi na terenu, završila je 7. opća planinarska škola koju smo organizirali i ove godine. Društvo je sada bogatije za 25 novih "diplomiranih" planinara pa očekujemo novi i jači zamah u radu i djelatostima Društva.

Svoje utiske i emocije sa škole napisala je naša Josipa pa ih pogledajmo i osjetimo...

Wildspitze

Kao i zadnjih nekoliko godina, i ovogodišnji je početak srpnja bio rezerviran za visokogorsku turu u Alpama. Već treći put, drugu godinu zaredom, odredište nam je bila Republika Austrija.

Memorijal Slobodan Ravlić 2018.

Na prvi ovogodišnji službeni društveni izlet otišli smo gdje drugo nego na našu mitsku i dragu planinu Biokovo. Pozvani smo sudjelovati na memorijalnom obilježavanju stradavanja makarskog planinara Slobodana Ravlića na Biokovu.

Noćniim usponom proslavljen 90-i rođendan

Noćnim usponom na vrh Biokova Svetog Juru, u u noći od subotu na nedjelju 1. - 2. srpnja 2017. godine, na naš planinarski način kako nam i dolikuje, proslavili smo 90-i rođendan društva.

Memorijal na Velikoj Duvjakuši 2017.

Već tradicionalno i ove godine na dinarskom vrhu Velika Duvjakuša 1709 m/nv obilježava se pogibija pripadnika 7. gardijske brigade Hrvatske vojske "PUMA".

Muška tura

Ovu "mušku" biokovsku turu (Bast-Šćirovac-Kale-Pozjata-Čikeši) smo odabrali kao jedan u nizu jačih treninga i pripremnih uspona za Monte Rosu na koju se planiramo penjati krajem srpnja.

Obnova markacija oko Lokvičićkih jezera

Ove nedjelje konačno je na red došla obnova markacija na kružnoj stazi oko Lokvičićkih jezera. Na žalost, zabrinjavajuća je istina kao i kod prosijecanja i čišćenja naših staza, ovoj oko Lokvičićkih jezera, kanjonom Badnjevice ili na biokovskoj stazi od Čikeša do Grljka nije bilo odaziva članova društva.

Dani dalmatinskih planinara 2017.

Prema tradiciji i ove godine održani su Dani dalmatinskih planinara u organizaciji PD "Svilaja" iz Sinja, a gdje drugdje nego na mitskoj sinjskoj planini Svilaji kod planinarskog doma "Orlove stine".

Dani hrvatskih planinara 2017.

I ove godine pohodili smo najveću planinarsku svečanost u Hrvata, a to su Dani hrvatskih planinara 2017. koji su uz pokroviteljstvo HPS-a održani na otoku Mljetu u mjestu Babino polje, baš kao i prije pet godina.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de