Monte Rosa 2021.

Naš član Branimir Jukić, od 21. - 23. 8. 2021. god. uspješno je sudjelovao u alpskom pohodu na Monte Rosu, kojega je za svoje pripadnike organizirala HGSS stanica Split. Cilj pohoda bio je uspon na vrhove Zumsteinspitze 4563m i Signalkuppe 4554m u skupini Monte Rosa.

7. noći uspon na Sv. Juru

Iz pera naše Josipe Rimac Vlajčić, dojmove i impresije sa 7.- og tradicionalnog noćnog uspona na vrh Svetog Jure 3. - 4. srpnja 2021. godine, u organizaciji našeg planinarskog društva, čitajte u prilogu ispod...

Gornja Brela - Bukovac: Uspon za svakoga

Ako u društvu imate nekoga tko nije zaljubljenik u planinarenje, a ima želju okušati se, povedite ga na Bukovac. 

8. OPŠ HPD Imotski

Dodjelom diploma završena je osma Opća planinarska škola koju je organizirla naše HPD-a Imotski. Ljubaznošću vlasnika 021portal.hr, objavljujemo razgovor njihovog novinara s voditeljem škole Mijom Jukićem.

Završetak 7. Opće planinarske škole

6. prosinca 2019., nakon dva mjeseca teorijskih predavanja i praktičnih vježbi na terenu, završila je 7. opća planinarska škola koju smo organizirali i ove godine. Društvo je sada bogatije za 25 novih "diplomiranih" planinara pa očekujemo novi i jači zamah u radu i djelatostima Društva.

Svoje utiske i emocije sa škole napisala je naša Josipa pa ih pogledajmo i osjetimo...

Wildspitze

Kao i zadnjih nekoliko godina, i ovogodišnji je početak srpnja bio rezerviran za visokogorsku turu u Alpama. Već treći put, drugu godinu zaredom, odredište nam je bila Republika Austrija.

Memorijal Slobodan Ravlić 2018.

Na prvi ovogodišnji službeni društveni izlet otišli smo gdje drugo nego na našu mitsku i dragu planinu Biokovo. Pozvani smo sudjelovati na memorijalnom obilježavanju stradavanja makarskog planinara Slobodana Ravlića na Biokovu.

Noćniim usponom proslavljen 90-i rođendan

Noćnim usponom na vrh Biokova Svetog Juru, u u noći od subotu na nedjelju 1. - 2. srpnja 2017. godine, na naš planinarski način kako nam i dolikuje, proslavili smo 90-i rođendan društva.

Memorijal na Velikoj Duvjakuši 2017.

Već tradicionalno i ove godine na dinarskom vrhu Velika Duvjakuša 1709 m/nv obilježava se pogibija pripadnika 7. gardijske brigade Hrvatske vojske "PUMA".

Muška tura

Ovu "mušku" biokovsku turu (Bast-Šćirovac-Kale-Pozjata-Čikeši) smo odabrali kao jedan u nizu jačih treninga i pripremnih uspona za Monte Rosu na koju se planiramo penjati krajem srpnja.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de