Speleološka škola 2011.
Sunday, 06 March 2011 20:28

Da bi stekli još dodatnih planinarskih vještina, posebno sigurnost u kretanju i  istraživanju podzemnih dubina i ljepota našega krša, od 1. ožujka 2011. godine u sklopu speleološke škole koju organizira PD „Imber“ iz Omiša, uključeno je i deset naših mladih članova.

To su Ante Kukavica, Mislav Bilopavlović, Kristina Majnarić, Veselko Mustapić, Mate i Stjepan Karoglan, davor Markota i Allen Galić. Poslije polugodišnjih priprema, nabavke potrebne opreme i vježbi u stijenama Crvenog jezera i raznih speleoloških objekata u bližoj okolici, naši mladi špiljari će na speleološkoj školi usvojiti nova i potrebna znanja o pojmu i povijesti speleologije, speleološkoj organizaciji i Komisiji za speleologiju pri HPS-u, morfologiji, živom svijetu i klimi podzemlja, speleološkoj opremi, opremanju i tehnici savladavanja vertikala, orijentaciji i izradi topografskih nacrta, bivakiranju i prehrani u podzemlju, opasnostima, prvoj pomoći i spašavanju iz speleoloških objekata, turizmu, ekologiji, zaštiti i očuvanju speleoloških objekata.


13

Nakon dva mjeseca teorijskih predavanja i praktičnih vježbi na stijenama, špiljama i jamama u našoj okolici steći će naziv speleolog pripravnik. Kao takvi imati će mogućnost osnivanja speleološkog odsjeka pri našem Društvu, a slijedom toga i sve zakonske mogućnosti za istraživanje podzemnih ljepota kojima obiluje ovaj naš kraj.

11

Kako je protekao ovaj prvi vikend kada je po programu bila stjenska vježba, pogledajte…

17

 

15

16