Eko akcije

Na poziv naše Turističke zajednice, a uz suradnju s Ronilačkim klubom "Crveno jezero" ovoga tjedna smo odradili dvije eko akcije na našim jezerima.

Grossglockner 3798 m

Grossglockner s visinom od 3798 metara najviši je vrh Visokih Tura i ujedno najviši planinski vrh Republike Austrije. Na njegov vrh popeo sam se sa sjevera ledenjakom Hoffmannskees davne 1988. godine u sklopu ledenjačkog tečaja Vodičke službe HPS-a.

Sveti Jure 28. srpnja 2012.

Prema pučkoj tradiciji blagdan Svetog Jure umjesto 23. travnja zbog vremenskih (ne)prilika obilježava se svake godine posljednje srpanjske subote na njegovom biokovskom vrhu ispred kapele.

Hodočašće Svetom Iliji

Već prema tradiciji, svake godine subotom koja je najbliže 20. srpnju, slavi se blagdan Svetog Ilije na biokovskom vrhuncu koji nosi njegovo ime, njemu u čast služi se sveta misa.

Vran i Diva

Datum 1. srpnja smo davno rezervirali za posjet Blidinju. Razlog je proslava i sveta misa u čast Dive Grabovčeve, opjevane pučke heroine iz vremena turske vladavine na ovim našim prostorima.

Ponovo Kamešnica

Zadnjih desetak godina za produžene lipanjske praznike uglavnom smo odlazili na Velebit. I ove godine smo imali isti plan, Crnopac i Paklenicu ali usljed paklenih vrućina i nedovoljnog broja zainteresiranih članova taj izlet je otkazan.

S mosorašima kroz Badnjevice

Konačno je došao i taj dugo očekivani posjet mosoraša našem kanjonu Badnjevice. Kako i priliči domaćinu pridružili smo im se na brani Zelenog jezera u Ričicama kako bi ih proveli kroz kanjon. Cijelu organizaciju povjerili smo našem predsjedniku koji je ujedno bio i službeni vodič.

9 sati Čvrsnice

S obzirom da smo ovu nedjelju za razne aktivnosti imali po slobodnom izboru jer smo stazu kroz Badnjevice vižitali prošle nedjelje, u dogovoru s Miloradom odlučili smo otići na Blidinje i na licu mjesta dogovoriti neku od tura po Čvrsnici. Dogovor je pao brzo pa smo izabrali uspon na Veliki Vilinac rutom preko skijališta, tj. gornje stanice žičare.

Đir kroz Badnjevice

S obzirom na promjene u planu aktivnosti i slaboj zainteresiranosti za turu po otoku Visu, ovu nedjelju iskoristili smo kako bi prošetali našom kružnom stazom kroz i oko kanjona Badnjevice.

Čišćenje planinarske staze

Prema nešto izmjenjenom planu aktivnosti za 2012. godinu, umjesto ture po otoku Visu, ove nedjelje smo otišli u Čikeše kako bi "pročešljali" našu stazu koju smo prosjekli i markirali još krajem prošle godine. S obzirom na jako snježnu zimu očekivali smo puno posla oko čišćenja staze no na našu sreću jako smo se ugodno iznenadili.
FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de