Bijakovski Sveti Roko

Procesijom oko kapele i svetom misom, jučer je na Bijakovskom vrhu Sveti Rok tradicionalno obilježena ovogodišnja svetkovina ovog sveca koji je ujedno i zaštitnik žitelja sela Župa Bijakovska.

Pohod Triglavu

Želeći se dobro rashladiti u ovoljetne pakleno vruće dane, organizirali smo uspon na Slovenski Triglav najviši vrh Julijskih Alpa. Poslije velikoga interesa i zanimanja, na kraju se pohodu odazvalo samo četvero naših iskusnijih članova.

Svetkovina Svetog Jure

Prema zabiokovskoj pučkoj tradiciji i ove godine zadnje srpanjske subote održana je svetkovina Svetog Jure ispred svečeve kapele na njegovom Bijakovskom vrhu.

Sveti Ilija Bijakovski

Rekordnih stotinjak hodočasnika, pohodilo je jučer bijakovski vrh Svetog Iliju na dan svetkovine ovog u narodu Zabiokovlja štovanog sveca.

Vilinci

Kako nije bilo moguće uklopiti i subotu sa spavanjem na kući pod Velikim Vilincem ipak smo pošli u nešto kraći pohod Vilincima u nedjelju.

Kamešnica - Konj

Ljeto kao da još nije zakoračilo u Bosnu jer je jučer na Kamešnici više sličilo onom od prošle nedjelje na Vranu; vjeter, oblaci i studen koja ne priliči mjesecu srpnju.

Vran i Diva Grabovčeva

Umjesto prve nedjelje mjeseca srpnja, sveta misa i obilježavanje uspomene na Divu Grabovčevu pomaknuto je za zadnju nedjelju lipnja pa smo tim slijedom i mi promijenili naš plan izleta.

Manastirina

S ponešto promjenljivim rasporedom plana aktivnosti, prošlu nedjelju posjetili smo biokovsku destinaciju Manastirinu.

Base jumping na Crvenom jezeru

Vikend 31. svibnja - 1. lipnja s litica Crvenog jezera kraj Imotskog održani su skokovi padobranskim krilom.

Dani Hrvatskih planinara 2013.

Proslava Dana Hrvatskih planinara 2013. godine održana je za vikend 25. - 26. svibnja na Žumberku kod planinarskog doma Vodice na Sošicama.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de