Konj - Sinjal - Bat

Par slobodnih dana tijekom Novogodišnjih blagdana trojica naših članova iskoristila su kako bi u ovim surovim zimski uvjetima pohodili naše prekrasne planine Kamešnicu, Dinaru i Kijevski Kozjak. Kako su se proveli pročitajte iz pera našega Brane...

Dani planinara SDŽ

Dani planinara Splitsko-Dalmatinske županije ove godine održani su u selu Korita Donja na južnim obroncima planine Kamešnice od 25. - 26. listopada 2014. godine.

Mont Blanc 2014.

Već nekoliko godina planiramo izlet u Chamonix i uspon na Mont Blanc, ali nikako nije išlo po planu. Ni ovo ljeto, prije puta, nije sve izgledalo najbolje.

Hodočašće Maloj Gospi

I ove smo godine tradicionalno hodočastili Maloj Gospi u Vepric na naš planinarski način, a on je sve samo ne lagana šetnja jer valja prijeći Biokovo s naše zagorske na primorsku stranu planine.

Čvrsnica u kolovozu

Poslije tradicionalnih hodočasničkih uspona na naše bijakovske "svete" vrhove; Iliju, Juru i Roka, tribalo se odužit Čvrsnici i vrhu Pločno kojega smo planirali posjetit na nedavnom memorijalu, ali uspon na njega na žalost poklopio se s našim Svetim Ilijom.

Oda proljeću - Imber 2014.

Odlazak na ovogodišnju Odu proljeću dogovorila se naša mala ekipa u petak na društvenom sastanku, ali na predviđenom okupljalištu u Zagvozdu ove nedjelje nikoga nije bilo osim Prisidnika. Evo njegovih dojmova s Ode.

140. obljetnica hrvatskog planinarstva

26. travnja u Ogulinu je održana središnja svečanost povodom proslave 140. godina organiziranog hrvatskog planinarstva.

Dan planete Zemlje

Danas se obilježava međunarodni Dan planete Zemlje, pa su to skromno učinili i naši članovi na svoj način.

Jelinak

Na tihi Keriyev prijedlog za nedjeljni uspon na Jelinak niko se nije previše obazirao na društvenom sastanku u prošli petak jer su svi navalili na slasne Tolićeve kozice.

Prirodoslovci na jezerima

Sigurno i kvalitetno vođenje planinara i izletnika, važan je preduvjet razvoja turizma na našim jezerima, a sezona je pred vratima.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de