Na Sv. Iliji nakon 102 godine

Iliji022.jpg Ne, štovani štioci, nije mi vrućina udarila u glavu iako je bilo pakleno vruće, a niti sam se sredio "Kod Joze" pa uhvatio kuckat po makinji i zaigrao se s brojkama i slovima. Ne, ne, naravno da nije u tome štos!. "Ma dobro, ajde ne davi već reci u čemu je štos"-  kao da čujem s druge strane ekrana! E dragovići moji, da bi ste to saznali morat ćete ipak pritisnuti link za nastavak teksta pa će Vam biti jasno.

Vilinac - umor prolazi zadovoljstvo ostaje!

Foto_Vilinac 012.jpgOvaj vikend bili smo u Hercegovini. Njene ljepote su dovoljan motiv po sebi da je poput lijepe dijevojke stalno obilazimo i zasipamo pažnjom, a ovaj put razlog je bio i Memorijal Ivica Plazonić. Mi imotski planinari nastojimo barem u minimalnom broju svake godine nazočiti skupu te tako na simboličan način odati počast preminulom kolegi. Tako je bilo i ove godine a kako smo se proveli pogledajte u prilogu kroz tekst i fotografiju našeg tajnika.

Povratak s ruba Europe

5.jpg Joško se vratio s Kavkaza. Ovaj put nije uspjelo. Ništa strašno, ni prvi ni zadnji! Neki se uopće nisu vratili. Da, da dragovići moji iznenadio bi vas podatak o broju nesreća na tom najvećem europskom vrhu. U tekstu koji slijedi Joško je podijelio s nama svoje dojmove s ove nezaboravne avanture  pa u nastavku imamo njegov tekst a naravno i foto galeriju - Elbrus Nadam se da ćete uživati čitajući o putešestvju našeg tajnika po rubovima moderne civilizacije.

Diva Grabovčeva

p4010016.jpgSvake godine na prvu nedjelju u sedmom mjesecu služi se misa u čast Dive Grabovčeve. Riječ je o prelijepoj ramskoj pastirici u koju se zaljubio turski beg Kopčić. Djevojka ljubav ne uzvraća pa je otac sklanja u Vran planinu kako bi čuvala ovce kod nekog seljaka. Beg saznaje za obitavalište te je nalazi i ubija. Priča ulazi u legendu a posebno kad je Ćiro Tuhelka otkopao navodni Divin grob i u njemu pronašao kosti mlade djevojke. Od tada je Diva inspiracija pjesnicima i slikarima, a njezin grob je mjesto hodočašća...

Ispod kapi

p3180013.jpgOvaj vikend bio je vremenski jako neizvjestan. Sve prognoze su ukazivale na kišu za subotu i nedjelju pa smo bili u nedoumici šta činiti. Palo je konačno:" Ajmo vidit u nedilju ujutro šta je pa se nać na kavi u Zagvozdu i onda odlučit". Tako je i bilo. Mislim da po slici prepoznajete gdje smo bili a za one koji to ne znaju preostaje da u nastavku pogledaju u slici i riječi kako smo se provukli ispod kapi.

Diplomirani planinari

P3070074.JPGDa, da! Upravo tako. Naši momci uspješno su završili Opću planinarsku školu koju je organiziralo PD Imber iz Omiša, a koja se provodila tijekom veljače, ožujka i travanja ove godine. Ovom prilikom izražavam još jednom čestitke za uspješan završetak školovanja.

Ljepoto - Prenj ti je ime!

prenj003.jpgU vikendu koji je za nama bili smo dakako aktivni te smo posjetili božanstvene ljepote Prenja.Planinarili smo skupa sa našim dragim Vihorašima s kojima smo u nedjelju popili kavicu na trgu i poželjeli im ugodan povratak u Zagreb. Ljepotama Prenja su se opijali naši: predsjednik Veljko, Ante Kukavica, Matko Jažić i dakako Vukosav. Kako je bilo pročitajte i pogledajte kroz pero i kameru našeg tajnika Joška Vukosava.

Kako je dobro vidjeti ih opet...

 p3040046.jpgGodina je već proletjela! Evo ih ponovno: Frenki, Maja, Hrvoje, Nena,... ne, ne smijem dalje! Zaboravit ću nekoga nenamjerno a to nikako ne želim. Riječ je o našim dragim prijateljima Vihorašima...

 

 

Hahlići

klek.jpgZnam, znam da će mnogi pri pogledu na naslov i fotografiju lijevo uskliknuti otprilike ovako - "Ha, ha, greška..! Krivo, krivo! Ovo je Klek a ne Hahlići. E moji Imoćani..." - Ali... - pa naravno da ima ali - i naravno da se nismo prevarili jer niti je greška u naslovu a niti je stavljena kriva fotografija...

 

 

Uređenje staze

Ponekad zažalim što pisana riječ nema nešto poput minute šutnje koju rabimo u svakdašnjem životu. Da se razumijemo nije razlog tome nikakvo odavanje počasti preminulom planinaru niti bilo kome pokojnom. Minuta pisane šutnje bi mi trebala kako bi odao počast trudu našim mladim snagama u povodu akcije pročišćavanja planinarske staze Čikeši - Grljak. 

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de