Radna akcija

Na poziv Turističke zajednice grada Imotskog i našega Lukice koji za naše akcije uvijek imaju razumijevanja danas smo upriličili akciju čišćenja terena ispod glavne vidilice na Modrom jezeru. Već prije započetu akciju pilanja i iznošenja grmlja i stabala koja zaklanjaju pogled na Modro jezeo danas smo odradili do kraja.

Vran planina

S obzirom na nastupajuće ljetne vrućine, logičan slijed uspona odveo nas je ove nedjelje u susjednu Hercegovinu točnije na Blidinje, a prema planu aktivnosti slijedio je planirani uspon na Vran planinu.

Pohod planinara na Zavelim

U nedjelju 12. lipnja 2011. godine HPD "Malačka - Donja Kaštela" je u suradnji s lovačkom udrugom iz Roška Polja organizirala 8. tradicionalni planinarski pohod na Zavelim. Na ovom usponu sudjelovalo je stotinjak planinara iz Dalmacije i Bosne i Hercegovine, a penjalo se na najviši vrh Zavelima Kolakovac visok 1346 metara.

Kamešnica - Konj 1856 m

U nedjelju 5. lipnja 2011. godine prema planu aktivnosti pohodili smo Kamešnicu i to njezin najviši vrh KONJ 1856m. U 7 sati na kavi kod Galića okupilo nas se svega šestero iako je vremenska prognoza obećavala dan bez kiše.

Dani dalmatinskih planinara 2011.

Tijekom 21. i 22. svibnja 2011. godine naše Društvo je bilo organizator i domaćin Dana dalmatinskih planinara uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Imotski, Grada Imotskog i Javne ustanove za upravljanje prirodnim vrijednostima Splitsko-Dalmatinske županije.

Završno "glancanje" staza

Zadnjih dana smo ponovo poslije posla bili na stazama kako bih ih pregledali, usput ih očistili od novonaraslih grana  i popravili markacije. Na dva mjesta popravili smo sigurnosne sajle, a na dva stavili nove.

Akcija markiranja

Kako su nam vikendi u svibnju uglavnom zauzeti drugim obavezama, na brzinu smo se dogovorili da tijekom dva-tri slobodna popodneva, jasno tko može, poslije posla markiramo stazu s druge (južne) strane kanjona Badnjevice kako bi bila upotpunosti spremna za nadolazeći Dan dalmatinskih planinara 22. svibnja 2011.

Badnjevice - s druge strane

S obzirom da nam je ostala jedna dilema kako završiti stazu s druge strane Badnjevica, tj. sami završetak i silaz u Proložac, danas smo je napokon otklonili i sada slijedi markiranje.

Konačno markirana staza

Jutrošnji dan u 7 sati nije puno obećavao da bi mogli danas završiti s markiranjem oko lokvičićkih jezera koje smo dogovorili jer u kafiću kod Alena na kolodvoru nije bilo nikoga.

Trasirana druga strana kanjona

Danas poslije kratkog dogovora nas četvero Šola, Kery, Zoki i moja malenkost smo poslijepodne otišli pronaći i trasirati dionicu kružne staze kroz kanjon Badnjevice, tj. trasu s druge strane kanjona.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de