Rafting na Cetini

Na poziv za rafting na Cetini u organizaciji HGSS-a stanice Makarska odazvala su se četiri naša mlađa člana. S obzirom da su za tu namjenu osigurana samo dva čamca i skipera, ovaj put nije bilo predviđeno više mjesta, ali se nadamo da će i ostali uskoro imati priliku za ovakvu vrstu avanture.

Sveti Jure 11. 8. 2011.

Danas smo za pripremu Željkovog skorog alpskog pohoda Zoran i ja izabrali uspon na Svetoga Juru. Kako obično za ovaj uspon više preferiramo stazu iz Milića, ipak smo rađe izabrali stazu s Turije, a spustili se u Miliće.

Šćirovac 3. 8. 2011.

Da bi se što bolje kondicijski pripremio za skorašnju alpsku trilogiju (Gran Paradiso, Mont Blanc i Dufourspitze), naš Željko me zamolio da izaberen neki teži uspon na Biokovu, a da ipak bude kroz šumu zbog ljetnih vrućina...

Hodočašće Svetom Juri

Prema dugogodišnjoj pučkoj tradiciji posljednje subote mjeseca srpnja svake godine na najvišem biokovskom vrhuncu Svetom Juri održava se misno slavlje u čast ovog sveca.

Musala i Midžor

U sklopu Splitsko-Kaštelansko-Imotske ekspedicije na Rilu u Bugarskoj u vremenu od 25. - 30. srpnja ove godine sudjelovao je i naš član Branimir Jukić. Tom prilikom popeo se na njezin najviši vrh Musalu 2925 metara i vrh Midžor visok 2168 metara najviši vrh Stare planine u Srbiji.

Hodočašće Svetom Iliji

Usprkos lošoj vremenskoj prognozi i grmljavinskoj oluji koja je najavljena nije nas spriječilo da u rane subotnje sate hodočastimo Svetom Iliji i sudjelujemo u misnom slavlju na ovom istaknutom biokovskom vrhuncu kojeg je narod s pravom prozvao gromovnikom. 

Memorijal Ivica Plazonić

XII Memorijalni skup i uspon na Čvrsnicu u spomen na preminuloga kaštelanskog planinara IVICU PLAZONIĆA održan je u Parku prirode Blidinje na prekrasnoj lokaciji Masna Luka u vremenu od 15. - 17. srpnja 2011. godine, a okupio je veliki broj planinara iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Triglav

Prema nepisanom planinarskom običaju, u ljetno vrijeme kada nas sunce nemilosrdno peče a u našima dalmatinskim planinama je paklena vrućina, sjetimo se dalekih Alpa i njezinih magičnih vrhova...

Dani Vranice 2011.

Tijekom 25.-26. lipnja 2011. godine održani su Dani Vranice 2011. u organizaciji Planinarske udruge "Raduša" iz Uskoplja. Petosatna tura na najviši vrh Vranice Nadkrstac visok 2112 metara protekla je po dosta hladnom i vjetrovitom vremenu od Radovine grebenom iznad prekrasnog Prokoškog jezera na sam vrh.

Veliki Vilinac 2118m

S obzirom na praznike, a prema ranijem dogovoru s našim Branom jučer smo prema njegovoj želji pohodili Čvrsnicu i to njezin drugi vrh po visini 2118m visoki Veliki Vilinac.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de