Kaoci - vježba OPŠ

Danas smo odradili zadnju praktičnu vježbu na ovogodišnjoj Općoj planinarskoj školi. Prema planu škole na programu je bila vježba iz prve pomoći i gorskog spašavanja pa smo za tu priliku zamolili naše prijatelje iz HGSS-a stanice Makarska da našim školarcima demonstriraju osnovne tehnike.

Vježbe osnove alpinizma i orijentacija

U utrci s najavljenom kišom za nedjelju ipak smo imali malo sreće. U petak smo dogovorili vježbu iz osnova alpinizma na Modrom jezeru za jutro, a orijentaciju za poslijepodne na padinama Mračaja u Podosoju.

Čabulja 30.10.2011.

Kao i obično, svake nedjelje dio članova društva koji nisu angažirani u radu Opće planinarske škole odabere neki uspon na obližnje planine pa je tako naša starija četveročlana ekipa iskoristila odlično vrijeme za planinarenje i za svoj uspon odabrala Čabulju, tj. njezin najviši vrh Veliku Vlajinu.

2. Opća planinarska škola

Druga terenska vježba Opće planinarske škole KRETANJE I BORAVAK U PLANINI održana je na Biokovu u predjelu Očijeskih bunara podno Svetog Jure. Prema nešto izmjenjenom planu zbog naglog pada temperature i jake bure, na vježbu je ipak došlo devet školaraca.

Planinarski put Čikeši - Krajska kuća

Jučer smo prema planu otišli markirati dio planinarskog puta koji polazi iz sela Čikeši i završava na Grljku, prirodnoj kaptaži vode na Biokovskoj planinarskoj stazi. Iako vrijeme nije obećavalo lijep dan jer je bilo prilično vjetrovito, iz sela nas je ipak krenulo devetero. Računali smo i na školarce iz Opće planinarske škole, ali došlo ih je samo dvoje hrabrijih, Jelena i Karlo. 

Dan Mosoraša

U nedjelju je održan tradicionalni Dan Mosoraša. Ovaj planinarski skup po tradiciji se održava svake godine prve nedjelje u listopadu na Mosoru kod planinarskog doma "Umberto Girometta"na Ljuvaču, a po nekom nepisanom pravilu smatra se početkom planinarske godine. 

Uspon na Konja

Na poziv triljskih planinara koji 25. rujna 2011. godine u čast blagdana Svetog Mihovila i Dana grada Trilja tradicionalno već 12. put organiziraju uspon na najviši vrh Kamešnice - Konj 1856m, otišli smo u Voštane i pridružili im se na usponu i fešti.  

Dolomiti 2011.

Umjesto alpskih vrhova u Francuskoj i Švicarskoj, naš Željko je zbog roditeljskih obaveza morao skratiti svoj put po Alpama i zadovoljiti se s dva zahtjevna uspona u bližim nam ali također atraktivnim Dolomitima koji se nalaze u provinciji Belluno u talijanskim istočnim Alpama.

Kimet i Vošac 21. 8. 2011.

Dio članstva koji zbog radnih obaveza u subotu nije mogao hodočastiti Svetom Roku niti sudjelovati u potražnoj akciji HGSS-a za starijom muškom osobom na Braču, ipak je iskoristo nedjelju za pohod Biokovu i njegovim vrhovima Kimetu i Vošcu.

Hodočašće Svetom Roku

Po dugogodišnjoj tradiciji prve subote poslije 16. kolovoza hodočasti se bijakovskom Svetom Roku gdje se slavi sveta misa u čast svetkovine ovoga sveca. Tako je bilo i prošle subote.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de