Vježbe u Gospinu docu

Da bi aktivno upotpunili dan dio ekipe je u stijenama Gospina doca sa sjeverne strane uz samo igralište odlučio napraviti penjalište i opremiti stijenu sidrištima za vježbe penjanja i spuštanja po užetu.

Kijevski Kozjak - Bat

Jučer smo odradili planirani izlet na Kijevski Kozjak i njegov najviši vrh Bat. Kao obično, našli smo se kod Galića na kavi i usput pokupili Luju i pridsidnika. Iako su meteorološke prognoze bile loše nismo se dali prevarit i put pod noge...

Sveti Mihovil

Konačno smo dočekali jednu atmosferski urednu nedjelju i počeli odrađivati u veljači propuštene planirane uspone. Za ovaj uspon izabrali smo vrh Svetog Mihovila iz Podastina u Zavojanima, inače rodnog mjesta našega proslavljenoga himalajca Stipe Božića.

Prema Svetom Juri

Danas se na zimski uspon prema svetom Juri odvažio naš dvojac Mijo i Alen. Iako su uspon počeli u samo svitanje, duboki i meki snijeg obzirom na porast temperature nije im dozvolio uspon na vrh.

Rilić - Sveti Ilija

Zadnje nedjelje mjeseca siječnja na programu je bio uspon na Rilić, točnije najjužniji vrh Biokova svetog Iliju. S obzirom da je u zadnji čast javljeno za održavanje stjenske vježbe HGSS-a stanice Makarska, dio ekipe koji pripada Obaviještajnoj točci Imotski otišao je u Bast na vježbu. Da izlet nebi u cijelosti propao nas petero je ipak produžilo put Gradaca s namjerom uspona na svetog Iliju. 

Oštrc

Na poziv našeg planinarskog prijatelja Mate Marasa iz Posušja, danas smo bili njegovi gosti u Tribistovu. Da bi iskoristili dan koji je obećavao ostati bez padavina odlučili smo se popeti na obližnji vrh Oštrc koji dominira iznad Tribistova i umjetnog jezera.

Kozjak - Malačka

Na poziv naših prijatelja Kaštelanskih planinara koji slave 15. obljetnicu postojanja i uspješnog planinarskog djelovanja i rada, u nedjelju smo bili njihovi gosti na Malačkoj.

Čulija

Izlet na Čuliju odgađali smo u par navrata zbog loših vremenskih prilika pa smo se dogovorili da u nedjelju 8. siječnja obavezno završimo tu priču. Na žalost, u Zagvozdu su se na kavi našla samo dvojica Kery i Predsjednik.

Ržišća - Kaoci

Napokon je osvanula atmosferski uredna nedjelja, a konačno je pao i željno očekivani snijeg pa nije bilo razloga ostati u kući i ne otići u Biokovo. Po starom običaju, svi koji žele ići trebali su doći na kolodvor u 7.30 sati, ali po isteku akademske četvrti pojavio se samo Kery.

Završetak Opće planinarske škole

Današnjim izletom na Zavelim završili smo ovogodišnju Opću planinarsku školu za naše članove, pa smo sada brojniji za osam novih mladih "diplomiranih planinara" kojima želimo dugogodišnju uspješnu planinarsku aktivnost.
FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de