Sveto brdo

Kako i priliči u ove tople i sunčane predblagdanske dane za uspon smo izabrali velebitski vrh Sveto brdo da bi barem malo razbili monotoniju uspona po vrhovima bližih nam planina u okružju.

Ljubuša

Uspon na hercegovačku planinu Ljubušu nije bio planiran i dogodio se sasvim slučajno. Da bude još zanimljivije, to su uradile dvi grupe naših članova i to s različitih strana, a da jedni za druge uopće nisu znali dok se nisu sreli na samom vrhu pristupivši istovremeno.

Dani Mosoraša 2016.

Prema tradiciji i ove godine prvog vikenda u listopadu Mosoraši svetkuju svoje "Dane", a gdje drugo nego na svojoj matičnoj planini Mosor, kako im i priliči.

Troglav

Već dugo nismo bili na Troglavu, sigurno više od pet godina pa je tako i on napokon došao na red. Nije bio u planu izleta jer je daleko i do njega se vozi više od dva sata ako se ide kraćom rutom, a to je sa sjevera iz Sajkovića.

Dani planinara Herceg - Bosne 2016.

Tradicionalno i jubilarno 20. okupljanje planinara Planinarskog saveza Herceg - Bosne održano je na Bučičkoj ravni od 19. - 21. kolovoza 2016. godine.

Hodočašće svetom Roku Biokovskom

Prve subote poslije svetkovine Velike Gospe, vjernici Župe Biokovske obilježavaju svog zaštitnika svetog Roka hodočasteći njegovoj kapeli na istoimenom biokovskom vrhu, smještenim na grebenu Biokova iznad samog sela.

Veliki Vilinac i Hajdučka vrata

Uspon na Veliki Vilinac ove godine planirali smo u vrime memorijala I. Plazoniću ali smo ga zbog kiše odgodili. Kako po nepisanom pravilu svako planiranje nije uvik sigurno, skoro nam se i ovaj put desilo da uspon propadne zbog vremenskih (ne)prilika.

Tradicionalna svetkovina svetog Jure

Ove vruće litnje subote, zadnje u srpnju mjesecu, održana je tradicionala svetkovina u čast Svetog Jure na njegovu vrhu naše mitske planine Biokovo ispred njegove zavjetne kapele.

Tradicionalno hodočašće svetom Iliji

Ovogodišnje, sada već tradicionalno hodočašće svetom Iliji bijakovskom naši zagvoški planinari i vjernici organizirali su ove subote 23. srpnja, a i mi imotski planinari redoviti smo hodočasnici svih ovih godina.

Noćni uspon na svetog Juru

Drugu godinu zaredom organizirali smo noćni uspon na najviši vrh Biokova Svetog Juru u čast obilježavanja osnivanja HPD "Imotski". Nadamo se da će ova akcija postati tradicionalna jer dogodine slavimo 90-u godišnjicu.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de