Dani Mosoraša 2016.

Prema tradiciji i ove godine prvog vikenda u listopadu Mosoraši svetkuju svoje "Dane", a gdje drugo nego na svojoj matičnoj planini Mosor, kako im i priliči.

Troglav

Već dugo nismo bili na Troglavu, sigurno više od pet godina pa je tako i on napokon došao na red. Nije bio u planu izleta jer je daleko i do njega se vozi više od dva sata ako se ide kraćom rutom, a to je sa sjevera iz Sajkovića.

Dani planinara Herceg - Bosne 2016.

Tradicionalno i jubilarno 20. okupljanje planinara Planinarskog saveza Herceg - Bosne održano je na Bučičkoj ravni od 19. - 21. kolovoza 2016. godine.

Hodočašće svetom Roku Biokovskom

Prve subote poslije svetkovine Velike Gospe, vjernici Župe Biokovske obilježavaju svog zaštitnika svetog Roka hodočasteći njegovoj kapeli na istoimenom biokovskom vrhu, smještenim na grebenu Biokova iznad samog sela.

Veliki Vilinac i Hajdučka vrata

Uspon na Veliki Vilinac ove godine planirali smo u vrime memorijala I. Plazoniću ali smo ga zbog kiše odgodili. Kako po nepisanom pravilu svako planiranje nije uvik sigurno, skoro nam se i ovaj put desilo da uspon propadne zbog vremenskih (ne)prilika.

Tradicionalna svetkovina svetog Jure

Ove vruće litnje subote, zadnje u srpnju mjesecu, održana je tradicionala svetkovina u čast Svetog Jure na njegovu vrhu naše mitske planine Biokovo ispred njegove zavjetne kapele.

Tradicionalno hodočašće svetom Iliji

Ovogodišnje, sada već tradicionalno hodočašće svetom Iliji bijakovskom naši zagvoški planinari i vjernici organizirali su ove subote 23. srpnja, a i mi imotski planinari redoviti smo hodočasnici svih ovih godina.

Noćni uspon na svetog Juru

Drugu godinu zaredom organizirali smo noćni uspon na najviši vrh Biokova Svetog Juru u čast obilježavanja osnivanja HPD "Imotski". Nadamo se da će ova akcija postati tradicionalna jer dogodine slavimo 90-u godišnjicu.

Raduša - Idovac

Već dugo smo razmišljali o usponu na Idovac, ali uvijek bi bilo nešto prišnije pa smo datum stalno pomicali. S obzirom da je ovih dana dobro ugrijalo, bolje reći prigrijalo i nije vrime za Bijakovu, uputili smo se na Radušu točnije njezin najviši vrh Idovac, visok 1956 m/nv.

Dani hrvatskih planinara 2016.

Ovogodišnje centralno okupljanje hrvatskih planinara održano je na obroncima planine Psunj u organizaciji istoimenog planinarskog društva iz Pakraca.

FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de